duminică, 14 aprilie 2013

Spiritualitate si extinderea constintei - experienta de grup, modalitate de asistare pe Drumul Catre Tine Insuti


In noi toti exista tendinta fireasca de evolutie si de transformare. Daca vrei sa iti intreci limitarile sau vrei sa iti  depasesti anumite nelinisti, frici, experienta propriilor confuzii, suferinte si sa le conferi un sens ascendent in evolutia ta, o poti face in maniera ta proprie si personala dar si insotit  intr-un proces de autocunoastere si autotransformare individuala sau in cadrul intalnirilor de grup.
In cadrul interactiunilor mediate dintre mai multe persoane -grup- te invitam sa cultivi toleranta, flexibilitatea, creativitatea, onestitatea si cumpatarea.  Daca deja o faci te poftim sa le impartasesti cu ceilalti, exersandu-le si  finisandu-le totodata, in cadrul grupurilor mediate de moderatori specializati.
Exista oameni care inca  intampina impasuri pe care le percep ca obstacole existentiale, cu alte cuvinte sufera. Acestia au mare nevoie de insotire in procesul de autocunoastere, autoeliberare, autovindecare, autotransformare.
Experienta de grup este unificatoare, avand ca efect expansionarea constiintei intr-o maniera fireasca, creativa, constructiva, integrativa. Efectele vizibile imediate dar si cele pe termen lung ale unei fiinte unificate cu o constiinta ” alterata” in sens pozitiv sunt inerent benefice si adaptative. Un om unificat a pornit pe drumul catre el insusi si continua sa exploreze profunzimile fiintei si sa devina un fidel observator al sau. Este ”aici si acum”, prezent unde este nevoie de el, calm, iubitor, ofertant, deschis, onest, fara sa astepte ceva in schimb. Accepta pe celalalt si se accepta pe el insusi in ipostazele interioare si exterioare ale evolutiei. Respecta ritmul drumului interior si exterior propriu si al celorlalti. Manifesta o personalitate ”puternica” in sensul firesc si are o identitate clar definita ca rezultat al integrarii adecvate a conflictelor interne, a polilor sau dimensiunilor ”feminin” ”masculin” ”matern” ”patern”, a luminii dar si a umbrei, precum si  a Ying Yangului interior cu oglindire in cel exterior. De asemenea si-au clarificat  si format adecvat atitudinea fata de ei insisi, de lume si fata de Univers. Se adapteaza fara ostentatie si catalizeaza rezolvarile problemelor, acolo unde ceilalti au pierdut orice speranta, nu in ideea de a se arata mai buni decat ceilalti sau a fi superior, ci dintr-o nevoie interioara plina de spirit de a participa activ, creativ, rezolutiv si natural la evolutia si transformarea fireasca a lui, a celorlalti si a Universului, de parca intregul univers conspira in favoarea facilitarii si realizarii caii sale catre reusita, nimic fiind intamplator.
Grupurile care se afla in creuzetul sufletului, inimii, mintii, creativitatii si intentionalitatii noastre vizeaza sa produca o fuziune in ”obicei” si sa devina o ”traditie” incurajand, sprijinind si insotind participantii in acest demers pe ”Drumul Catre Tine Insuti”.
E atat de minunat sa traiesti experiente de constinta extinsa alaturi de alti oameni, in confort interior si exterior cu tine insuti, cu lumea si Creatia! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu